Surse regenerabile
Subiecte dintr-o privire
Energia regenerabilă - soluții adecvate pentru industria imobiliară
Atunci când vine vorba de alimentarea cu energie termică și apă caldă menajeră a noilor ansambluri de locuințe, a complexelor rezidențiale existente sau a centrelor urbane modernizate în întregime, accentul se mută de la sistemele de încălzire individuale la rețelele locale de încălzire cu centrale termice. În plus, combustibilii fosili vor juca un rol din ce în ce mai puțin important în viitor. Motivele sunt multiple. De exemplu, combustibilii convenționali, cum ar fi păcura și gazele naturale, sunt supuși unor fluctuații de preț mai mari decât biomasa solidă sau biogazul.
Soluțiile tehnice de utilizare a energiilor regenerabile oferă numeroase posibilități de modernizare a fondului de locuințe în mod rentabil, în conformitate cu criteriile de subvenționare și cu cerințele de protecție a climei. Tehnologiile care utilizează energiile ecologice și biomasa regenerabilă pot fi combinate cu ușurință cu generatoare de căldură complementare pe bază de combustibili fosili pentru a forma sisteme hibride.
Biomasă: Lemnul este o alternativă bună
Pe baza prețurilor actuale ale energiei și ținând cont de investiția totală, un sistem de încălzire pe lemne este o alternativă rentabilă. Cazanele pe lemne Viessmann sunt foarte eficiente și economice în ceea ce privește consumul de combustibil. Ele sunt potrivite atât ca unic generator de căldură, cât și ca supliment la cazanele de petrol sau gaz. Prin instalarea unui cazan pe lemne, cheltuielile cu petrolul și gazul se reduc semnificativ, astfel încât cazanul începe să se amortizeze aproape imediat. Și, în cele din urmă, veți contribui la protejarea climei noastre, deoarece încălzirea cu lemne este neutră din punct de vedere al emisiilor deCO2. Acest lucru înseamnă că în atmosferă se eliberează doar atâta dioxid de carbon cât a absorbit lemnul în timpul creșterii sale.
Solar termic
Oricine investește astăzi într-un nou sistem de încălzire ar trebui să îl proiecteze de la început pentru a include un sistem solar termic. Acest lucru vă va permite să beneficiați de un consum mai mic de energie și, de asemenea, să vă așteptați la facturi lunare mai mici la energie. Prin instalarea de colectoare solare, vă demonstrați angajamentul de a proteja mediul înconjurător prin reducerea durabilă a emisiilor deCO2. Alegând tehnologia Viessmann, optați pentru un sistem rezistent la viitor, în care toate componentele interacționează în mod optim. Investiția în tehnologia solară crește, de asemenea, valoarea proprietății dumneavoastră.
Cu funcția inovatoare de oprire automată ThermProtect, Viessmann oferă o protecție pe termen lung pentru colectoarele sale plate și tubulare ca nimeni altcineva. Datorită ThermProtect, pot fi realizate și suprafețe mari de colectoare fără a fi nevoie să se ia în considerare stagnarea în timpul proiectării sistemului. Tehnologia Viessmann face ca colectoarele să se oprească atunci când este atinsă o limită de temperatură stabilită. Oprirea în funcție de temperatură funcționează complet independent de configurația sistemului de colectoare, de setările unității de control și de poziția de instalare. Sarcinile termice asupra componentelor sistemului și a agentului de transfer termic rămân întotdeauna în intervalul lor normal. Acest lucru crește durata de viață și fiabilitatea operațională, în comparație cu sistemele solare termice convenționale.
Chiar și atunci când vine vorba de compatibilitatea cu mediul, cu sistemele termice solare Viessmann, veți fi pe partea însorită a străzii: În medie, numai într-o casă individuală se produc în fiecare an cu aproximativ trei sferturi de tonă mai puțin de dioxid de carbon (CO₂). Colectoarele plate și tubulare Viessmann se disting prin fiabilitatea ridicată a funcționării și durata de viață lungă. Colectorii solari Vitosol sunt fabricați din materiale rezistente la coroziune și UV. Acest lucru este verificat în modul cel mai impresionant de testele de calitate în conformitate cu standardul de testare EN 12975 sau ISO 9801. Acest lucru confirmă în același timp randamentul termic constant ridicat.
Căldură de mediu
Pompele de căldură utilizează energia regenerabilă din sol, soare, ape subterane, ape reziduale sau aer. Acestea reduc consumul de combustibili fosili, conservă resurse valoroase și reduc emisiile deCO2 care dăunează mediului. Pompele de căldură Viessmann oferă un beneficiu suplimentar utilizatorilor - multe dintre ele dispun de funcții de răcire activă și naturală. Pe lângă aplicația lor clasică de generatoare de căldură în zilele reci, acestea pot crea, de asemenea, un climat ambiental plăcut în timpul verii, aducând în casă aer răcoritor și răcoros.
Detalii despre produs
- Căldura din aer
-
- Căldura din aer (cu unitate exterioară)
-
- Căldura din sol, aer și soare (sistem de stocare a gheții)
-
- Căldura din apele subterane
-
- Căldura de la sol (sondă)
-
- Energie de la sol (colector)
-
Gama extinsă de produse Viessmann oferă pompa de căldură potrivită pentru fiecare cerință. Încă din faza de proiectare, pot fi luate în considerare condițiile structurale și geologice, precum și preferințele personale și individuale privind cererea de căldură. Funcționarea unei pompe de căldură cu energie electrică generată la fața locului de un sistem fotovoltaic este deosebit de responsabilă din punct de vedere ecologic și foarte accesibilă. Pompele de căldură Viessmann pot fi utilizate în proiecte de construcții noi și de modernizare, pot fi exploatate împreună cu sisteme solare termice și chiar combinate cu un sistem de încălzire existent cu petrol sau gaz pentru a forma un sistem multimodal. Acest lucru permite fiecărui proprietar de clădiri și proprietăți să își pună în aplicare planurile în cel mai eficient mod posibil.