Controlul încălzirii în buclă deschisă și închisă

Solicitați o consultație gratuită
Aplicația ViCare

Pentru a menține încăperile confortabile și calde, un circuit de căldură care să funcționeze bine este esențial chiar și atunci când afară este grindină și zăpadă. După cum știți, acest circuit este format din generatorul de căldură, pompa de încălzire, conductele de încălzire, radiatoarele și diverse componente critice din punct de vedere al siguranței, cum ar fi vasele de expansiune și supapele de siguranță. Toate acestea se combină cu tehnologia sistemului care dispune de funcții de control în buclă deschisă și închisă, care asigură că toate componentele interacționează perfect și furnizează căldură în încăperi prin intermediul radiatoarelor sau al suprafețelor de încălzire într-un mod eficient, dozat și fiabil.

Controlul în buclă deschisă și în buclă închisă - care este diferența?

Cei doi termeni "control al încălzirii în buclă deschisă" și "control al încălzirii în buclă închisă" sunt adesea prescurtați în "control al încălzirii", ca și cum cei doi termeni ar fi interschimbabili. Dar există o diferență mică, dar subtilă, între cele două.

Controlul încălzirii în buclă deschisă se referă la procesarea unei variabile de intrare pentru a obține o variabilă țintă. Cu alte cuvinte, controlul încălzirii în buclă deschisă se asigură că generatorul de căldură pornește (automat) imediat ce variabila de intrare, de exemplu temperatura exterioară, scade sub o anumită valoare. În acest caz, generatorul de căldură furnizează energie termică până când este atinsă variabila țintă, de exemplu 21 de grade Celsius în camera de zi.

În comparație cu controlul încălzirii în buclă deschisă, controlul încălzirii în buclă închisă merge cu un pas mai departe. Acesta nu se limitează la a procesa o variabilă de intrare pentru a atinge o variabilă țintă. Acesta monitorizează, de asemenea, atingerea acestei variabile țintă. Face acest lucru prin măsurarea temperaturii curente într-o cameră de referință și compararea acesteia cu variabila țintă. În cazul în care cele două valori diferă, se dă o instrucțiune și se execută, asigurându-se astfel că valoarea reală corespunde valorii țintă. Controlul încălzirii în buclă închisă ia în considerare, de asemenea, factorii de interferență, cum ar fi ferestrele deschise, căldura suplimentară produsă de radiațiile solare și prezența oamenilor.

Combinația dintre controlul încălzirii în buclă deschisă și în buclă închisă

În practică, întregul proces de încălzire este ceva mai complex. De exemplu, nu doar una, ci mai multe unități de control sunt instalate în sau conectate la un cazan Viessmann pentru a procesa informațiile. Prin urmare, în cazul sistemelor de încălzire avansate, experții vorbesc despre o combinație de control al încălzirii în buclă deschisă și închisă. Doar așa se poate asigura că variabila țintă nu este atinsă doar în condiții de siguranță, ci și din punct de vedere economic și eficient din punct de vedere tehnic.

În cazul în care senzorul de temperatură exterioară este defect sau există o defecțiune în controlul sistemului de încălzire, ar trebui contactat imediat un antreprenor în domeniul încălzirii, din cauza complexității sistemului de control în buclă închisă.

Controlul încălzirii în buclă închisă de la Viessmann

"Puterea nu este nimic fără control", conform unui celebru slogan publicitar. De asemenea, putem interpreta acest lucru în consecință ca însemnând că numai sistemul de control în buclă deschisă și închisă face ca un produs să fie ceea ce este: un rezultat final conceput în mod inteligent. Sistemul de control în buclă închisă Vitotronic de la Viessmann, cu capacitate de comunicare, este inima care bate a fiecărui generator de căldură. Fie că vorbim de cazane mici, cazane murale, cazane de dimensiuni medii și cazane industriale/comerciale sau pompe de căldură, există o versiune Vitotronic potrivită pentru fiecare sistem. Sistemul de control în buclă deschisă și închisă asigură o funcționare economică și sigură și este, de asemenea, foarte ușor de utilizat. Ghidarea prin meniu este intuitivă, în timp ce confortul de operare este excepțional de ridicat.

Cel mai convenabil mod de a controla un sistem de încălzire este cu ajutorul unei telecomenzi. Viessmann a dezvoltat mai multe modele în acest scop. Acestea pot controla unul sau mai multe circuite de încălzire, în funcție de tip. De asemenea, este posibil controlul simultan în buclă deschisă a până la patru cazane (control în cascadă). Funcțiile importante, cum ar fi afișarea tuturor informațiilor relevante, sunt preinstalate în toate modelele și sunt disponibile din fabrică.

Pentru un confort și mai mare, sistemul de încălzire Viessmann poate fi controlat prin intermediul unei aplicații. Acest lucru necesită o interfață precum Vitoconnect, un dispozitiv mobil cu acces la internet, cum ar fi un smartphone sau o tabletă, și aplicația Viessmann ViCare. Dacă toate cerințele sunt îndeplinite, proprietarii de sisteme de încălzire pot chiar să își controleze sistemele în timp ce se află în mișcare, de exemplu, pentru a regla temperatura sau pentru a modifica timpii de comutare. De asemenea, aceștia au posibilitatea de a contacta contractorul lor de încălzire cu o singură atingere a ecranului. De asemenea, este posibil să se utilizeze o combinație între telecomandă și aplicație. Informații detaliate pe această temă pot fi găsite pe pagina aplicațiilor Viessmann.

Multe sisteme de încălzire sunt compensate de condițiile meteorologice. Aceasta înseamnă că generatorul de căldură reglează temperatura de pornire în funcție de temperatura exterioară. Odată ce sistemul a fost reglat și personalizat de către contractorul de încălzire, proprietarii sistemului pot sta liniștiți și se pot bucura de confortul încălzirii.

Asistență

Aveți nevoie de ajutor pentru a selecta produsul potrivit?

Găsiți produsul