Pompă de căldură Viessmann: toate informațiile dintr-o singură privire

În imagine este prezentată pompa de căldură Viessmann Vitocal 200-G în fața unui perete de casă.

Pompele de căldură sunt prima alegere pentru cei care doresc să își reducă facturile la încălzire și să genereze căldură într-un mod mai responsabil față de mediu. La urma urmei, mediul înconjurător oferă încălzirii cu pompe de căldură furnizarea nelimitată și gratuită a energiei de care are nevoie. Acest sistem de încălzire cu drepturi depline are nevoie de foarte puțină energie pentru acționare și pompă pentru a face această energie utilizabilă. O pompă de căldură funcționează independent de combustibilii fosili și contribuie în mod activ la reducerea emisiilor de CO2 și la protejarea climei.

Rezumatul avantajelor pompei de căldură

Utilizarea eficientă a energiei disponibile în mod gratuit din sol, aer, ape subterane sau soare
Mai multă independență față de combustibilii fosili, cum ar fi petrolul sau gazele naturale
Contribuția la reducerea emisiilor de CO₂.
Combinarea cu o unitate de ventilație mecanică ajută la crearea unui sistem complet de climatizare

Soluții avansate și individuale de la Viessmann

Pompele de căldură Viessmann oferă beneficii suplimentare. Noua unitate exterioară Vitocal, de exemplu, se caracterizează printr-o funcționare deosebit de silențioasă datorită designului său acustic avansat. În plus, majoritatea pompelor de căldură Viessmann dispun de funcțiile de răcire activă și răcire naturală. Pe lângă aplicația lor clasică de generatoare de căldură în zilele reci, acestea pot crea, de asemenea, un climat ambiental plăcut în timpul verii, aducând în casă aer răcoritor și răcoros. Modul în care funcționează această funcție este explicat în detaliu în secțiunea intitulată Secțiunea Răcire naturală și activă.

Gama extinsă de produse Viessmann oferă pompa de căldură potrivită pentru fiecare cerere. Încă din faza de proiectare, se poate ține cont de condițiile structurale și geologice, precum și de preferințele personale în ceea ce privește cererea de căldură. În plus față de funcționarea eficientă în mono mod, pompele de căldură pot fi utilizate cu sisteme solare și împreună cu un sistem de încălzire existent cu petrol sau gaz într-un sistem multivalent. Acest lucru permite ca preferințele individuale să fie implementate cu o ușurință deosebită.
Sisteme de încălzire diferite necesită temperaturi diferite. Încălzirea cu radiatoare, de exemplu, necesită temperaturi de până la 70 de grade Celsius. Încălzirea prin pardoseală, pe de altă parte, se descurcă cu o temperatură de debit de doar 35 de grade Celsius. Pentru a asigura o funcționare cât mai economică a unui sistem de încălzire cu pompă de căldură, este important întregul sistem de încălzire. Pompele de căldură Viessmann pot alimenta atât încălzirea prin pardoseală, cât și radiatoarele cu suficientă căldură. Acest lucru le face potrivite atât pentru modernizarea unei clădiri mai vechi, cât și pentru proiecte de construcții noi.

Notă privind agenții frigorifici utilizați

Pompele de căldură au nevoie de agenți frigorifici: Pompele de căldură actuale conțin în principal gaze fluorurate cu efect de seră (gaze fluorurate). Acestea fie sunt dăunătoare pentru climă (așa-numitele HFC), fie poluează mediul prin poluarea apei (așa-numitele HFO). Alternativa durabilă este reprezentată de agenții frigorifici naturali (de exemplu, propanul/R290). În rapoartele privind substanțele chimice perfluorurate și polifluorurate (PFAS), agenții frigorifici din pompele de căldură au fost descriși ca fiind "toxici" - dar acest lucru se aplică numai la HFO. KM naturali, inclusiv R290 și HFC, nu sunt toxici. Viessmann convertește toate pompele de căldură la agenți frigorifici naturali (R290) în perspectivă. În prezent, încă folosim HFC-urile R32, R410A, R407C. Cele două pompe de căldură pentru apă caldă menajeră HFO vor fi înlocuite până în 2024. Pompele de căldură mari HFO vor fi convertite treptat în următorii ani.

Germania și UE înăspresc normele privind agenții frigorifici pentru o mai mare protecție a climei și a mediului. Viessmann susține în mod activ o trecere directă și accelerată la agenți frigorifici naturali, fără un "ocol" prin HFO. Un nou regulament ambițios nu este un "frânar" pentru obiectivele privind pompele de căldură (așa cum mulți din industria chimică sau din industria de răcire a aerului pretind adesea): acesta creează siguranță juridică pentru miliardele investite în pompele de căldură și sprijină o creștere rapidă.

Susținem finanțarea BEG în Germania cu stimulente pentru agenții frigorifici naturali:

  • Începând cu 01.01.2023: bonus suplimentar de subvenție de 5% pentru pompele de căldură cu agenți frigorifici naturali.
  • 01.01.2028: în principiu, doar pompele de căldură cu agenți frigorifici naturali vor fi eligibile pentru sprijin.

Încălzirea conform principiului frigiderului

Pompa de căldură funcționează după un principiu simplu și este uimitor de eficientă. Pe scurt, funcționează ca un frigider - dar în sens invers. În timp ce un frigider direcționează căldura către exterior, pompele de căldură preiau energia din sol, din aer sau din apa subterană și o transferă în spațiul de locuit prin intermediul sistemului de încălzire.

Figura prezintă procesul de compresie al unei pompe de căldură.
Din ce în ce mai fierbinte spre centru: La o temperatură inițială cuprinsă între 5 și 18 °C, se atinge o temperatură de curgere de până la 72 °C.

Circuitul frigorific al pompelor de căldură Viessmann explicat pe scurt

Proiectarea circuitului de agent frigorific este crucială pentru eficiența unei pompe de căldură. Viessmann folosește cele mai avansate componente pentru aceasta. Acestea se caracterizează printr-o funcționare silențioasă, vibrații reduse și o durată de viață extrem de lungă. Pentru a genera căldură, energia termică este extrasă din mediul înconjurător și utilizată pentru a evapora un agent frigorific care fierbe la o temperatură scăzută. Compresorul acționat electric comprimă gazul astfel creat și îl ridică la un nivel de temperatură mai ridicat. Un schimbător de căldură transferă energia de la gazul încălzit la circuitul de încălzire. Agentul frigorific, care este încă sub presiune, se condensează din nou și este expandat într-o supapă de expansiune. În acest proces, temperatura scade brusc. Ciclul și, odată cu acesta, încălzirea cu pompa de căldură, pornesc apoi din nou.

Următorul videoclip explică modul în care funcționează pompa de căldură.

Puteți afla mai multe detalii despre modul în care funcționează acest proces în secțiunea intitulată Cum funcționează pompa de căldură. Veți găsi, de asemenea, un rezumat al necesarului de energie al unei pompe de căldură și sfaturi despre cum să reduceți costurile cu energia electrică.

Generații de pompe de căldură Viessmann din 1978 până în 2022

Pompă de căldură L08, Pompă de căldură L02, Pompă de căldură WWK-02, Vitocal 300 (tip BW).

Generația I

În sensul acelor de ceasornic de sus, de la stânga la dreapta jos: pompa de căldură L08, pompa de căldură L02, pompa de căldură WWK-02, Vitocal 300 (tip BW).

Vitocal 300 (Typ WW), Vitotres, Vitocal 350, Vitocal 350 mit Vitocell 100.

Generația II

În sensul acelor de ceasornic de sus, de la stânga la dreapta jos: Vitocal 300 (tip WW), Vitotres, Vitocal 350, Vitocal 350 cu Vitocell 100.

Vitocal 300-G, Vitocal 200-S, Vitocal 300-A, Vitocal 200-A.

Generația III

În sensul acelor de ceasornic de sus, de la stânga la dreapta jos: Vitocal 300-G, Vitocal 200-S, Vitocal 300-A, Vitocal 200-A.

Pompă de căldură aer/apă Vitocal 250 A

Ultima generație

Vitocal 250-A: Pompa de căldură aer/apă de înaltă calitate în construcție monobloc cu o temperatură de pornire de până la 70 °C, special pentru modernizare. Domeniu de putere: 7,3 până la 8,1 kW (pentru A7/W35). Cu generație de control One Base (E3). Unitate exterioară în Vitographit.

Tipurile de pompe de căldură diferă în funcție de sursa de energie

Pompele de căldură utilizează energia mediului pentru a încălzi încăperile și apa. Acest lucru necesită exploatarea unor surse diferite. Cea mai bună sursă de căldură pentru pompa de căldură în fiecare caz în parte depinde de condițiile locale și de cererea de căldură. Pompele de căldură Viessmann sunt prezente pe piață încă din anii 1970 și utilizează diverse surse de energie:

  • Aer
  • Sol
  • Apă
  • Căldură reziduală
  • Depozit de gheață

Proprietarii de locuințe și modernizatorii au la dispoziție o gamă largă de pompe de căldură de la Viessmann, cu modele care se potrivesc tuturor surselor de căldură și nevoilor. Cu tehnologia potrivită de la Viessmann, vă puteți menține costurile de încălzire la un nivel scăzut încă din prima zi și puteți reduce povara asupra mediului înconjurător.

Căldura din aer

Aerul este disponibil pretutindeni și este gratuit. În plus, aerul înconjurător conține întotdeauna căldură - chiar dacă afară este frig. Limita inferioară, fizică a temperaturii este de -273,15 grade Celsius. Acest lucru înseamnă că orice temperatură mai mare decât aceasta conține în continuare energie termică care poate fi utilizată. Chiar dacă acest lucru ar fi posibil în teorie, funcționarea economică cu o pompă de căldură aer/apă nu poate fi realizată decât până la aproximativ -20 grade Celsius. Pompa de căldură poate fi amplasată atât în interior, cât și în exterior. Pentru informații detaliate despre cum funcționează această pompă de căldură, consultați: Cum funcționează pompă de căldură aer/apă.

Figura prezintă o casă cu pompă de căldură Viessmann cu sursă de aer, boiler și butelie tampon.

[1] Pompă de căldură Vitocal
[2]  Boiler de apă caldă menajeră
[3] Acumulator de agent termic de  apă caldă menajeră

Căldura de la sol (sondă)

O cantitate enormă de energie se află în stare latentă în pământ și este aproape inepuizabilă. Această sursă de căldură se mândrește cu temperaturi relativ  avansate și constante. Pornind de la o adâncime de aproximativ 10 metri, aceste temperaturi rămân relativ avansate, chiar și în timpul iernii. Pe măsură ce adâncimea crește, cresc și temperaturile și, odată cu ele, și cantitatea de energie termică. Cu ajutorul unei pompe de căldură sol/apă, o parte din această energie poate fi utilizată pentru încălzire centrală și apă caldă menajeră.

Există două metode obișnuite de furnizare a căldurii pentru pompa de căldură. Colectorii geotermici, cum ar fi colectorii de suprafață și de șanț sau covoarele de absorbție a energiei, sunt așezate aproape de suprafață și absorb energia termică pe suprafețele lor mari pentru a o transfera apoi către pompa de căldură. Pe de altă parte, sondele geotermale sunt înfipte în pământ pe verticală sau în unghi și extrag energia termică de la o adâncime de 40 până la 100 de metri. În consecință, acestea necesită mai puțin spațiu decât colectorii geotermici.

În comparație cu pompele de căldură cu aer, pompele de căldură cu apă/sângerează/apă ating, în general, randamente mai mari, indiferent de metoda de extragere a căldurii. Pe de altă parte, efortul de planificare este mai mare din cauza spațiului mare necesar sau a aprobării oficiale. Pentru mai multe informații despre această sursă de căldură, consultați secțiunea intitulată Cum funcționează pompa de căldură cu apă/ sol.

Figura prezintă o casă cu o pompă de căldură cu apă sărată/apă Viessmann, o sondă, un boiler și o butelie tampon.

[1] Pompă de căldură Vitocal
[2]  Boiler de apă caldă menajeră
[3]  Acumulator de agent termic de  apă caldă menajeră

Căldura din apele subterane

Apele subterane sunt, de asemenea, un excelent rezervor de energie, oferind temperaturi constante de peste zece grade Celsius pe tot parcursul anului. Pentru a putea utiliza energia termică, este nevoie de un sistem de puțuri format din puțuri de refulare și de retur. Un aspect esențial în planificarea acestui tip de pompă de căldură este protecția apei. În anumite circumstanțe, autoritățile responsabile pot refuza să acorde aprobarea pentru o pompă de căldură apă/apă. Este important să se facă o anchetă corespunzătoare la autoritatea respectivă înainte de achiziționare.

Dar chiar și în zonele în care este permis un sistem cu puț, acest lucru nu înseamnă automat o funcționare economică. Acest lucru se datorează faptului că compoziția apei are o influență decisivă asupra funcționării fără probleme și eficiente a pompei de căldură. Dacă utilizarea unei pompe de căldură apă/apă nu este posibilă, pompa de căldură sol/apă cu acumulatori de gheață sau colectoare geotermice reprezintă o alternativă bună în practică.

Figura prezintă o casă cu pompă de căldură apă/apă Viessmann, boiler și butelie tampon.

[1] Pompă de căldură Vitocal
[2]  Boiler de apă caldă menajeră
[3]  Acumulator de agent termic de  apă caldă menajeră

O pompă de căldură pentru apă caldă menajeră este utilizată doar pentru a furniza apă caldă menajeră. Atât aerul de recirculare, cât și aerul extras pot fi utilizate ca surse de căldură. Este decuplabilă de sistemul de încălzire propriu-zis și, cu ajutorul componentelor adecvate, poate utiliza în mod optim energia solară autogenerată. Dacă pompa de căldură pentru apă caldă menajeră utilizează aerul de recirculare ca sursă de căldură, aceasta dezumidifică și încăperea și o protejează astfel de riscul apariției mucegaiului. Dacă, pe de altă parte, este cuplată la un sistem de distribuție a aerului existent, poate chiar să ventileze încăperile într-un mod controlat. Pentru a evita presiunea negativă, este necesară o conductă de aer de ventilație activă. Pompele de căldură Viessmann pentru apă caldă menajeră sunt proiectate pentru funcționarea cu recirculare sau cu aer extras și sunt disponibile opțional cu un schimbător de căldură solar integrat și o unitate de control solar pentru utilizarea directă a energiei solare.

Căldura din sol, aer și soare (sistem de stocare a gheții)

Conceptul de depozit de gheață combină energia din aer și energia geotermală și poate folosi, de asemenea, radiația solară ca sursă de căldură. Sistemul de stocare a gheții este potrivit pentru toate clădirile cu cerere mare de căldură sau de răcire. Acesta este motivul pentru care este utilizat în principal în proiecte comerciale și ale autorităților locale. Depozitul de gheață este o cisternă plină cu apă care este îngropată chiar sub suprafața pământului. În interior se află o spirală de țevi, prin care curge la rândul lor antigel. Apa din cisternă servește drept sursă de căldură, folosind, printre altele, căldura din pământ pentru a se regenera din nou și din nou. În cazul în care depozitul de gheață este combinat cu un absorbant solar/aer pe acoperiș, acesta extrage căldura din aerul ambiant și din radiația solară și o introduce în unitatea de depozitare. Puteți afla mai multe despre acest proces în detaliu în secțiunea intitulată Depozit de energie din gheață.

Depozit de gheață pentru răcire: În lunile de vară, depozitul de energie de gheață poate fi utilizat și pentru a răci clădirile în mod natural. În acest scop, apa din depozitul de gheață este transformată în gheață la sfârșitul sezonului de încălzire prin extragerea de energie și întreruperea procesului de regenerare. Gheața rezultată servește drept rezervor pentru răcirea naturală.

Figura prezintă o casă cu o pompă de căldură Viessmann, un depozit de gheață și un absorbant solar/aer.

[1] Pompă de căldură Vitocal
[2] Magazin de gheață
[3] Absorbant solar/aer

Pompele de căldură nu sunt de interes doar pentru proprietarii de case individuale și de clădiri de apartamente. Întreprinderile comerciale, autoritățile locale și industria se bazează, de asemenea, pe această tehnologie eficientă și curată. Sunt utilizate sisteme foarte eficiente, proiectate pentru cerințe permanent  avansate și care oferă o gamă largă de randamente. Pompele de căldură Viessmann de mari dimensiuni acoperă intervale de putere cuprinse între 50 și 600 kW și pot face față, de asemenea, unor temperaturi de debit avansate, de până la 90 de grade Celsius. Pe lângă sol, ca sursă de căldură pot fi folosite și apele subterane și aerul extras. În special în aplicațiile industriale, căldura reziduală poate servi, de asemenea, ca furnizor de energie. În orice caz, pompele de căldură Viessmann de mari dimensiuni utilizează sursele de energie gratuite în cea mai mare măsură posibilă. Pompele de căldură mari sunt și mai eficiente atunci când sunt utilizate în combinație cu un acumulator de energie de gheață, combinând astfel punctele forte ale diferitelor surse de căldură. La fel ca majoritatea pompelor de căldură din gama de putere mai mică, multe pompe de căldură mari pot fi utilizate și în scopul răcirii. Pentru informații mai detaliate, consultați secțiunea intitulată Pompe de căldură mari.

Modernizarea pompelor de căldură de mari dimensiuni într-un sistem cu mod dual

Contrar credinței populare, pompele de căldură nu sunt utilizate doar în proiectele de construcții noi din sectoarele industrial, comercial sau al autorităților locale. Proprietarii de sisteme le pot utiliza și în proiecte de modernizare. Acest lucru se datorează faptului că o pompă de căldură Viessmann de mari dimensiuni poate fi perfect combinată cu sistemele de încălzire existente. Astfel, sistemele tradiționale de încălzire cu petrol sau gaz pot fi completate cu o pompă de căldură. Pompa de căldură este utilizată pentru a prelua sarcina de bază de apă caldă și energie termică. În cazul unei sarcini de vârf, fie cazanul pe gaz, fie cel pe combustibil lichid poate fi apoi pornit pentru a acoperi cererea. Această formă de sistem de încălzire în mediul industrial nu numai că reduce eficient costurile de încălzire, dar reduce și emisiile de CO₂, fiind astfel un lucru absolut pozitiv în ceea ce privește protecția climei.

O pregătire și o fază de planificare cuprinzătoare sunt importante

Există o gamă largă de pompe de căldură pentru utilizări comerciale și pentru autoritățile locale. Fiecare caz vine cu cerințe individuale. Pentru a găsi pompa de căldură potrivită pentru cazul în cauză, recomandăm o fază cuprinzătoare de pregătire și planificare. Unul dintre partenerii noștri Viessmann competenți va fi gata să vă sprijine.

În imagine este prezentată o cascadă de pompe de căldură Viessmann.
Cascadă de pompe de căldură Viessmann Vitocal 300-G-Pro

Sfaturi pentru o pompă de căldură

Este esențial să obțineți consultanță înainte de a cumpăra o pompă de căldură. Puteți alege dintr-o gamă largă de experți și parteneri Viessmann.

Înainte de a cumpăra o pompă de căldură, există câteva întrebări la care trebuie să se răspundă. La urma urmei, noua soluție energetică trebuie să se potrivească cu dumneavoastră și cu locuința dumneavoastră. Mai jos, am enumerat câteva întrebări care vor trebui clarificate în prealabil.

  • Ce tip de pompă de căldură doriți să instalați?
  • Ar trebui ca sistemul să fie pentru o casă unifamilială sau pentru o clădire de apartamente?
  • Care este consumul actual de energie termică și de apă caldă menajeră din locuința dumneavoastră?
  • Pompa de căldură este destinată unei clădiri noi sau unei clădiri existente?
  • Ce trebuie luat în considerare atunci când se apelează la diferite surse de energie ecologică?
  • Sunt necesare autorizații pentru foraj sau există reglementări care reglementează distanțele față de clădirile adiacente sau nivelurile de zgomot?
  • Ce economii potențiale pot fi realizate în comparație cu alte sisteme de încălzire?
  • Ce temperaturi pot fi obținute pentru încălzire și apă caldă menajeră și sunt acestea suficiente pentru propriile modele de încălzire?
  • Este absolut necesară o unitate tampon sau un acumulator termic și de ce?
  • Cum puteți crește în mod activ durata de viață prin  mentenanță periodică?
  • Ce măsuri de însoțire trebuie luate în considerare la planificarea unei pompe de căldură?
  • Ce costuri vor fi suportate pentru achiziționarea acesteia și cum pot fi reduse acestea cu o subvenție de stat?
  • Care sunt costurile pentru funcționarea eficientă a unei pompe de căldură?
  • Există opțiuni de combinație rezonabile, cum ar fi o pompă de căldură cu energie termică solară?

Lucrând cu un expert la fața locului, puteți avea acces la răspunsuri clare la aceste întrebări în timpul unei consultări privind pompa de căldură. În plus, există diverse ghiduri Viessmann, precum și broșuri și fișe tehnice privind pompele de căldură, care oferă informații ample despre aceste subiecte.

Coeficientul de performanță COP - ce înseamnă?

Încălzirea cu pompe de căldură de la Viessmann înseamnă să te bazezi pe o tehnologie dovedită și, în același timp, să protejezi mediul înconjurător. Asta pentru că toate aparatele dispun de componente atent potrivite și de un COP ridicat. COP (coeficientul de performanță) este o fotografie a raportului dintre căldura utilă generată și energia de acționare utilizată.

Cu toate acestea, atunci când se proiectează un sistem, este important să se ia în considerare funcționarea preconizată pe parcursul unui an întreg. Pentru a face acest lucru, cantitatea de căldură furnizată este calculată în raport cu cererea totală de energie electrică a sistemului de pompe de căldură, luând în considerare puterea pentru pompe, unități de control etc. Rezultatul se numește factor de performanță sezonieră sau SPF.

În termeni simpli, COP este o valoare caracteristică importantă pentru pompele de căldură. Cu cât acest coeficient este mai mare, cu atât pompa de căldură funcționează mai eficient. Puteți afla care sunt ceilalți factori care asigură o funcționare sigură și economică în secțiunea intitulată Achiziționarea unei pompe de căldură.

Potențial ridicat de economii

Pompele de căldură contribuie la o abordare atentă a mediului înconjurător. În același timp, ele oferă posibilitatea de a reduce costurile. Următoarele tabele ilustrează potențialul de economisire. Tabelul următor ilustrează potențialul de economisire.

TehnologieEconomii de gazEconomii de CO₂/anEconomii de costuri energetice/an
Pompă de căldură aer/apă  Vitocal 250-A*100 %35 %€1900
Pompă de căldură aer/apă Vitocal 250-A + stocare de energie*100 %100 %€4440
Cazan cu condensare pe gaz + pompă de căldură hibridă Vitocal 250-SH*86 %34 %€1710

* Valorile indicate au fost determinate prin simulări care presupun profiluri standard de gospodărie pentru situl Potsdam. Casă unifamilială cu o gospodărie de 4 persoane (existentă cu cazan pe gaz), 150 de metri pătrați de spațiu de locuit și un consum de gaz de 2500 de metri cubi. Costuri de consum rotunjite folosind valori standard (EID). Pentru calculul eficienței economice au fost utilizate prețurile la energie ale Oficiului Federal de Statistică. Costuri de investiții: Prețul brut de listă Viessmann plus costurile medii de instalare la nivel național (pot varia în mod individual).

Notă: Calculele noastre sunt exemple teoretice bazate pe diverse ipoteze și dependente de anumite condiții generale. Nu ne asumăm nicio răspundere pentru corectitudinea și transferabilitatea la sistemele reale. Costurile reale și economiile posibile pot fi diferite și trebuie calculate în fiecare caz în parte, pe baza specificului locației respective și a condițiilor generale de acolo.

În noua casă a lui Felix Neureuther, cu pompă de căldură și depozit de gheață

Felix Neureuther a construit o casă - o casă pentru generațiile viitoare. Dacă doriți să protejați clima în mod consecvent, puteți identifica modalitatea personală de a vă îmbunătăți semnificativ amprenta de CO₂. Campionul mondial de schi Felix Neureuther a construit o nouă casă în Garmisch-Partenkirchen, care alimentează trei generații ale familiei sale cu energie 100 % curată. Cu un sistem de stocare a gheții de la Viessmann.

Descărcări și linkuri privind pompele de căldură

Încălzirea cu energie aerotermală și geotermală - utilizarea optimă a surselor regenerabile de energie. Broșura de mai jos oferă informații detaliate despre producerea de căldură durabilă și responsabilă din punct de vedere ecologic cu ajutorul pompelor de căldură de la Viessmann. Aceasta include o prezentare generală a tuturor pompelor de căldură actuale și a datelor tehnice cheie ale acestora, precum și numeroase informații utile despre accesorii, service, subvenții și opțiuni de finanțare.

Gama de puteri a pompelor de căldură cu sol/apă Viessmann variază între 5,6 și 84,6 kW. Informații detaliate despre specificațiile și caracteristicile pompelor de căldură pot fi găsite în pliantele și fișele tehnice în format download, precum și pe paginile produselor respective.

Pompele de căldură cu sursă de aer Viessmann sunt disponibile într-o gamă de putere cuprinsă între 4,0 și 250 kW. Descărcați fișa tehnică sau pliantul pentru a afla specificațiile și caracteristicile fiecărei pompe de căldură în parte. Informații suplimentare sunt disponibile și pe paginile de produs Vitocal.

Gama de puteri a pompelor de căldură split Viessmann variază între 4,0 și 12 kW. Fișele tehnice și pliantele oferă o bună bază pentru luarea deciziilor. Descărcați fișierele cu informații detaliate despre specificațiile și caracteristicile pompelor de căldură sau vizitați paginile de produs legate.

Pentru informații detaliate despre pompele de căldură pentru apă caldă de consum Viessmann, faceți clic pe fișa tehnică respectivă și pe informațiile suplimentare despre produs. Acolo veți găsi toate specificațiile și caracteristicile rezumate pentru dumneavoastră.

Broșura de mai jos oferă informații despre pompele noastre de căldură de mari dimensiuni cu puteri de până la 600 kW și despre soluțiile de sistem adecvate pentru diferite aplicații și diferite surse de căldură.

Sistemele de depozitare a gheții Viessmann sunt utilizate în clădiri rezidențiale mari, întreprinderi comerciale și autorități locale. Aflați mai multe despre modul de funcționare a sistemului, domeniile de aplicare și gama noastră de servicii aici.

Asistență

Aveți nevoie de ajutor pentru a selecta produsul potrivit?

Găsiți produsul