7 Mituri despre încălzirea prin pardoseală

Din punct de vedere al eficienței termice și al costurilor, încălzirea prin pardoseală folosită că un cazan termic performant ca cele din oferta Viessmann, poate fi cea mai bună soluție pentru o persoană care dorește să aibă parte de un confort deosebit în interiorul locuinței sale. Pe de altă parte, pentru că este vorba de un sistem termic relativ nou, prea puțini cunosc deocamdată avantajele încălzirii prin pardoseală și de aceea au apărut tot felul de mituri pe baza ei, care mai de care mai puțin fondate.

O pompă de căldură Vitocal 250-S în sala cazanelor

Mitul 1: încălzirea în pardoseală este mult mai scumpă decât încălzirea cu calorifere

Este adevărat că prețul de instalare a încălzirii prin pardoseală este cu 30% mai scump decât caloriferele tradiționale. Însă investiția într-un sistem de încălzire prin pardoseală este o investiție care se amortizează odată cu trecerea timpului. Deoarece sistemul este mai eficient din punct de vedere energetic și necesită mai puțină mentenanță, utilizatorii nu au parte de facturi la energie cu mult mai mari decât atunci când foloseau radiatoare clasice.

 

Mitul 2: o casă cu încălzire prin pardoseală nu se încălzește niciodată

Deși este adevărat că încălzirea prin pardoseală nu produce la fel de multă căldură ca un radiator convențional, ea generează suficientă căldură pentru a crea un mediu confortabil. Sistemul funcționează astfel încât să distribuie uniform căldura pe întreaga suprafață a podelei, iar temperatura camerei să poate ajunge până la 25°C. Proprietarii pot seta termostatul cu câteva grade mai jos și pot fi siguri că nu pierd căldură.

 

Mitul 3: încălzirea prin pardoseală este tehnic încălzire electrică

Sistemele prin pardoseală funcționează cu energie electrică, dar sistemul hidraulic funcționează cu apă caldă și încălzire centrală. Există, de asemenea, o opțiune de conectare a unui sistem de încălzire prin pardoseală la o pompă de căldură. Iar pompa de căldură necesită puțină energie electrică pentru că ea se bazează în mare parte pe energie regenerabilă. Deoarece încălzirea prin pardoseală funcționează la o temperatură constantă destul de scăzută, alegerea de a adăuga o pompă de căldură la un sistem de încălzire prin pardoseală este o alegere ideală.

 

Mitul 4: încălzirea prin pardoseală necesită mai mult timp pentru a încălzi o casă, astfel încât temperatura nu rămâne niciodată constantă

În timp ce încălzirea electrică prin pardoseală funcționează aproape la fel de repede ca și caloriferele, sistemele hidraulice acționează puțin mai încet. Dar asta nu înseamnă că trebuie să suferi din cauza temperaturilor scăzute. Este important să afli cum poți configura sistemul astfel încât să se potrivească cât mai bine cu stilul tău de viață, pentru a menține interiorul locuinței tale la o temperatură confortabilă. De exemplu, dacă ai un sistem hidraulic, poți modifica setările pentru a te asigura că temperatura camerei scade doar cu trei grade în timpul nopții.

 

Mitul 5: încălzirea prin pardoseală se instalează doar în pardoseală

Acest lucru poate fi un pic surprinzător, dar de fapt poți instala un sistem de încălzire prin pardoseală și în alte locuri decât direct pe podea. Îl poți instala de exemplu în pereți sau pe tavan pentru a încălzi o încăpere și mai repede. În general, încălzirea în pardoseală nu ocupă spațiu suplimentar, așa că o poți integra perfect în orice interior modern.

 

Mitul 6: încălzirea prin pardoseală determină umflarea picioarelor

În primele zile atunci când pornești încălzirea prin pardoseală, temperatura camerei poate crește până la mai mult de 35°C, iar în acest caz picioarele tale s-ar putea umfla. Dar cu sistemele actuale, astfel de situații sunt din ce în ce mai rare, mai ales dacă casa ta este bine izolată. De fapt, alimentarea sistemului de încălzire prin pardoseală la o pompă de căldură permite sistemului să și răcească interiorul, ceea ce este un plus în lunile fierbinți de vară.

 

Mitul 7: încălzirea prin pardoseală nu este sănătoasă

Încălzirea prin pardoseală previne circulația particulelor de praf care pot provoca alergii sau îmbolnăviri. Proprietarii de case pot profita, de asemenea, de o umiditate mai bună și de un mediu mai sănătos, fără acarieni și mucegai, ceea ce este util în special pentru persoanele care suferă de alergii sau probleme respiratorii. Deci, nu numai că încălzirea prin pardoseală nu reprezintă niciun risc pentru sănătate, ci este chiar recomandată persoanelor sensibile.

Asistență

Aveți nevoie de ajutor pentru a selecta produsul potrivit?

Găsiți produsul